The Otherwhere Post

Gabriella Carmen Martinez Gabriella Carmen Martinez
8 mrt 2025

De cover en sprayed edges van deze limited edition zien er alleen al magisch uit. Misschien ken je auteur Emily J. Taylor van haar andere boek ‘Hotel Magnifique’.

Het verhaal gaat over Maeve, zo heet ze echt, maar niemand kent haar onder deze naam. Ze woont nooit lang op één plek en heeft altijd een valse naam, dit komt omdat haar vader zeven jaar geleden een afschuwelijke misdaad heeft gedaan in één van de werelden. Er zijn drie werelden met elkaar verbonden doormiddel van magie, maar door haar vader zijn deze deuren gesloten. Alleen ontvangt Maeve een mysterieuze brief waarin staat dat haar vader onschuldig is.

Maeve gaat op zoek naar de waarheid en schrijft zich in voor The Otherwhere Post, net zoals haar vader had gedaan. Zij zal net zoals haar vader scriptomantie leren en achter de waarheid komen. Maar Maeve is niet veilig, want ze ontvangt dreigbrieven en haar ware indentiteit dreigt naar buiten te komen. Wie ziet er achter deze brieven? En is haar vader echt onschuldig?

De combinatie tussen magie en mysterie in dit boek is perfect. Wat heb ik genoten van dit verhaal. Zo nu en dan komt er een hoofdstuk wat zelfs spannend is, maar het is vooral een cozy fantasy verhaal. Er is veel aandacht besteed aan de wereldopbouw, waardoor je het verhaal goed kunt volgen en zelfs de wereld voor je kunt zien. Door de vlotte, simpele en gedetailleerde schrijfstijl leest het verhaal heerlijk weg. De hoofdstukken eindigen regelmatig met een cliffhanger, waardoor je wel verder moet lezen. Op het moment dat je weet hoe het verhaal zit, komen er meerdere plottwists!

De personages zijn realistisch en hebben allemaal iets bijzonders. Hoofdpersoon Maeve is vindingrijk en een echte doorzetter, ze komt goed over op papier en het is een personage waar je van gaat houden. Tristan is een typische grumphy x sunshine. De mix tussen dialogen en Maeve haar gedachtes lopen vloeiend in elkaar over en zijn duidelijk verwoord.

Dit boek en zeker het einde, vond ik geweldig! Een echte aanrader voor fans van fantasy en mysterie.

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez