Feelgood met een lach en een traan
Slot erop is het vervolgverhaal van Strik erom. Het is niet nodig om dit eerst te lezen, maar zelf vond ik het wel fijn i.v.m. de achtergrondinformatie over Giel.
Giel is door zijn liefdesverdriet achtergebleven met de vraag: bestaat er wel zoiets als ware liefde. Francien is getrouwd met Jay en bij haar wankelt haar huwelijk door een broze band en daardoor wankelt ook haar geloof in de liefde. Giel en Francien zijn samen opgegroeid en ze zagen elkaar als een broer of zus. Maar kennen ze elkaar wel net zo goed als ze dachten of kenden ze zelfs zichzelf niet zo goed. Of is de liefde soms toch dichterbij dan ze beide ooit verwacht hadden.
Quote: Het leven is net een ketting, elke schakel staat voor een gebeurtenis,dat kan een treurige of vreugdevolle zijn: toch zijn ze allemaal met elkaar verweven.
Wat een fijne schrijfstijl heeft Lisanne waardoor je het boek eigenlijk helemaal niet weg wilt leggen. De personages worden levensecht beschreven waardoor ik me helemaal kon inleven in het verhaal. De humor verwerkt met het serieuze maakt dat het voor mij heel erg fijn wegleest. De emoties van de personages worden zo beschreven dat ik zo ook echt voelde binnenkomen.De scène met de roze rakker is gewoon hilarisch en ik zag gewoon het gezicht van “knapzak” Giel en “pepertje” Francien voor me. Ze had eigenlijk haar bord dat ze maakte voor Giel met Niet betreden Swaffelgevaar nodig gehad. Het is zo mooi beschreven hoe Giel zich steeds meer als een vader gedraagt voor Viënna. De eerste keer dat ze papa zegt was zo lief en schattig vooral omdat ze het uit zichzelf deed. Aan de moeder van Francien en Jay irriteerde ik me wel terwijl ik Agnes een schat van een vrouw vind. Ik heb zo genoten van Giel en Francien en de kleine Viënna dat ik eigenlijk nog niet klaar ben om ze los te laten. Ik zie nog wel een mooi verhaal over ze aankomen met Succes ermee als titel. Het verhaal heeft mij echt gegrepen en ik heb dan ook wel menig traantje gelaten en ook flink gelachen.
Daarom geef ik het boek ook een verdiende ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Daarom geef ik het boek ook een verdiende ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️