Mijn vriend Sunny; cadeauboek vol wijsheden en liefde

Galinka van Bokhorst 24 februari 2025
Recensie Mijn vriend Sunny van Jake Biggin

Een vriend voor wanneer je het het meest nodig hebt.

Het is een verhaal over een meisje en een kleine, slimme teckel, Sunny. Hij is wijs en liefdevol, een loyale vriend, gids en mentor. Hij heeft wijze gedachten en grote vragen. Gedurende het verhaal biedt Sunny troostende woorden van liefde en spoort ons aan om in tijden van nood om hulp te vragen.

Dit is een boek die ervoor zorgt dat er een glimlach op je gezicht tevoorschijn komt. De liefde tussen Sunny en het meisje Alice voel je tijdens het lezen. De illustraties zijn erg mooi met die zachte aquarelachtige kleuren en passen helemaal bij het boek. Het is ook fijn dat het lettertype van Sunny anders is als van Alice zodat je weet welke wijze raad Sunny geeft. De korte teksten zijn allemaal mooie boodschappen die ervoor zorgen dat Alice zelfverzekerder gaat worden. Sunny helpt haar op haar reis naar meer moed, zelfvertrouwen en dat ze er mag wezen. Dit cadeauboek is niet alleen geschikt voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen. Een boek dat wat mij betreft in elke kinderboekenkast thuis hoort. Perfect ook voor kindercoaches en voor ouders om hun kinderen te laten zien dat ze goed zijn zoals ze zelf zijn. Wat mij betreft was het boek tekort en had het nog wel dikker mogen zijn. Ik hoop ergens op een vervolg van dit verhaal.

Ik geef het ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Quote 1: Waar je ook heengaat laat je hart je de weg wijzen, je dromen achterna.
Quote 2: Dat je anders bent, betekent simpelweg dat je het lef hebt om jezelf te zijn
Quote 3: Niemand redt het in zijn eentje. Iedereen heeft af en toe een helpende hand nodig.

Er is voor mij een heel piepklein minpuntje in de vertaling en dat is deze. In de originele uitgave staat I think that friendship is another word for love. Dat is in Nederlands vertaald naar Vriendschap. Dat is een ander woord voor liefde. Waar ik eerder gekozen zou hebben voor Vriendschap. Dat zou een ander woord voor liefde kunnen zijn. Omdat het voor mij nu impliceert dat vriendschap en liefde hetzelfde zijn wat niet echt zo is.

Meer recensies van Galinka van Bokhorst