Onze prachtige puinhoop, een verhaal dat je raakt

Galinka van Bokhorst 11 september 2025
Wat doe je als je de liefde van je leven dreigt te verliezen? Laura en Lucas zijn echt voor elkaar gemaakt. Wat als Laura een promotie aangeboden krijgt en dit een bedreiging vormt voor hun relatie. Als de liefde plaatsmaakt voor ergernis en discussies. Dan wordt hun prachtige puinhoop misschien toch minder prachtig. Laura heeft het besef dat ze om haar relatie met Lucas te redden alles op alles moet zetten. Gaat haar dat lukken of is ze te laat?

Wat een prachtig emotioneel verhaal is dit. Leg de tissues maar vast klaar voor tijdens het lezen. Het verhaal is opgedeeld in 3 delen te beginnen met een prikkelende proloog. Het eerste deel lees je in het toen en nu en zo leer je Laura en Lucas kennen. In deel 2 en 3 denk je soms wel kom op Laura je bent niet de enige wat meer empathie mag best. Deze laatste 2 delen zijn wel de meest emotionele delen. Ondanks alles maakt Laura ook wel een groei door en op het einde heb ik haar in mijn hart gesloten. Valerie Vaes heeft een fijne en vlotte schrijfstijl waardoor het boek zo wegleest. De emoties en gevoelens voel je dwars door de letters heen. Het is feelgood met diepgang ook wel realgood genoemd.

Ik heb dit verhaal gelezen met in het begin een lach en later had ik echt de tranen over mijn wangen stromen. Het verhaal heeft mij echt geraakt en ik geef het daarom 5 sterren

Quote: ‘Ik weet gewoon niet hoe ik dat moet doen, afscheid nemen,’. ‘Niemand weet hoe dat moet, we kunnen er alleen het beste van maken,’
Dat is het leven meisje. Loslaten en weer doorgaan. Want wat er ook gebeurt, het leven gaat altijd door.

Meer recensies van Galinka van Bokhorst