Vonkje het vuurvliegje: durf jezelf te zijn

Vonkje durft niet te gloeien, daarom blijft hij liever binnen als de anderen vuurvliegjes buitenspelen. Dan bedenken zijn vrienden een plan….
Een lief en hoopvol verhaal met als thema leren durven en de kracht van vriendschap.

Wat een mooie illustraties die precies bij het verhaal passen. Dat het boek op rijm is is ook heel leuk. Dat vinden de kinderen altijd erg leuk want dat leest ook fijn. Zeker ook omdat het korte zinnen zijn. De boodschap in het boek is zo mooi voor de kinderen durf je zelf te zijn, ook al ben je anders dan de anderen. Voor iedereen die worstelt met onzekerheid of denken niet goed genoeg te zijn is dit verhaal zeker een aanrader. Het hart aan het einde met al die vuurvliegjes dat verwarmt toch gewoon je eigen hart.
Dit boek is zeker geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4/5 om voor te lezen. Daarna kunnen ze het zelf lezen. Geschikt voor kinderen met faalangst, maar zeker ook voor alle andere kinderen die anders zijn dan de rest. Juist omdat het je leert om moed te vinden om jezelf te zijn. Elk kind is ergens goed in, ook al voel je je nog zo onzeker en dat is precies wat dit boek zo mooi laat zien. Daarom zou ik dit boek aanraden ook voor oudere kinderen, vanwege de thema's durven, faalangst, onzekerheid, vriendschap, moed, troost, talent, samenwerken en zelfvertrouwen. Dit kan met hulp van ouders, vrienden of met hulp van een kindercoach. Want ook voor een kindercoach of voor iedereen die werkt met kinderen is dit een boek die in de kast mag staan.

Voor jonge kinderen is het verhaal lang genoeg voor de wat oudere kinderen en voor mij had het verhaal nog wat langer had mogen zijn zodat er net nog iets meer op het thema in had kunnen gaan. Ik geef het dan ook 4 vuurvliegjes.

Ik ontving dit exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening. Dank jullie wel voor dit recensie-exemplaar wat mijn mening niet heeft beïnvloed.

Meer recensies van Galinka van Bokhorst