Heerlijke winterse verhalenbundel

Galinka van Bokhorst 28 december 2025

9 verhalen van 9 verschillende auteurs. Alle verhalen hebben de overeenkomst dat ze gaan over de inzamelingsacties voor Coplow Castle het kasteel van Hucklow Dale.

❄️De betoverende bladzijde van Lizzie van de Ham: leuk begin van deze verhalenbundel over Penny van the Enchanted Page de boekenwinkel.
❄️Dansende noten van Lindi Melse: Vermakelijk verhaal over Willow van Leaf & Bloom, de planteneinkel in Hucklow Dale.
❄️Wordt vervolgd Lily Frank: Jane de bibliothecaris die laat zien dat je jezelf mag zijn in dit mooi geschreven verhaal.
❄️N(i)et als in de film Ruby Coene: Leuk dat elk hoofdstuk een kerstsong als titel heeft. Verhaal over kleuterjuf Emma die graag in sprookjes gelooft en over kerst op school.
❄️Het hart van de koperen ketel: Heerlijk verhaal door de fijne en herkenbare schrijfstijl van Chantal Claassen. Mooie quotes: -“Soms zit de waarde niet in wat je verandert, maar in wat je behoudt”. - En soms is “doorgaan zoals het is” alles wat je nodig hebt. Als je je hart volgt, kun je de rest altijd aanpassen.
❄️De stoute wandelschoenen aantrekken: Gelachen om deze quote uit het verhaal van Jacodine van de Velde “het is hier veel te koud voor de veldneuk “. Vlot geschreven verhaal over Roos, van Wervelwind reizen en Seth de wandelgids.
❄️Whiskers Wonderland: mooi verhaal over neurodivergentie die voor herkenbaarheid zorgt. Dit is het debuutverhaal van Rien.
❄️Hoe je een winterwonder voor elkaar krijgt Mary K. Franklin. Een mooi verhaal over Pastoor Nate waarbij ik het niet droog heb kunnen houden.
❄️Het hart van het kasteel Suzanne Peters. Een hele mooie afsluiting van alle verhalen uit het Hucklow Dale over Margaret de dakloze van het dorp die The Big Issue verkocht. Qoute “Er zijn mensen die meer geven dan ze bezitten, maar de wereld kijkt liever naar mensen die nemen”. Deze quote is heel mooi.

Ik heb genoten van deze verhalenbundel en geef het 4 kerstbomen.

Meer recensies van Galinka van Bokhorst