Verdwaald: hartverwarmende feelgoodroman met liefde tussen de heideschapen

Niek, olympisch kampioen schaatsen, vlucht naar Drenthe na zijn deelname aan het Dating programma voor BN’ers, wat slecht afloopt voor hem. Masja zet haar Influencers carrière on hold en gaat haar vader vervangen als herder vervangen van de schaapskudde in Drenthe. Dan ontmoeten Niek en Masja elkaar en voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. Gaat Niek zich openstellen voor Masja? Hoe gaat Masja om met haar Influencers verleden als blijkt dat Niek een grote hekel heeft aan Instagram? Of gaan zij daarin samen hun weg vinden?

Het verhaal leest vlot weg en je wil gewoon door blijven lezen. Het is afwisselend geschreven vanuit de perspectieven van Niek en Masja, waardoor je ze ook beide goed leert kennen. Niek de ex-schaatser die problemen heeft en als personage goed is uitgewerkt. Je ziet hem dan ook groeien in het verhaal en dat is een positieve groei die je ook echt voelt. Masja is ook een fijn personage die je ziet groeien tot de beslissing die ze uiteindelijk neemt. Zo mooi hoe het thema sociale media in het boek verweven zit. Je leeft met beide personages mee, hoewel ik me soms ook wel kon ergeren aan Masja haar besluiteloosheid om Niek te vertellen over haar baan. Door de beeldende schrijfstijl van Karin zie je gewoon de setting in Drenthe helemaal voor je met de heidevelden en de schaapskudde. De emoties voel je alle kanten op gaan. Ik heb het gelezen met een lach en soms ook een brok in mijn keel. Zo mooi hoe het thema sociale media in het boek verweven zit.

Hij deed haar denken aan de reeën die ze soms in het veld zag staan. Of kijkend naar zijn gespierde gestalte aan een edelhert. Herten droegen zich hetzelfde als reeën, altijd op hun hoede, gespannen alles in de gaten houdend en klaar om bij het minste of geringste te vluchten.: dit zijn Masja’s eerste gedachten over Niek

Heerlijk vlot beeldend feelgood verhaal met goed uitgewerkte personages waarvan ik heb genoten. Echt een verhaal over identiteit, vertrouwen en natuurlijk de liefde. Ik geef het daarom ook 4 sterren.

Meer recensies van Galinka van Bokhorst