Sinterklaasboek met mooie boodschappen voor jong en oud
Recensie en Sinterklaas boekentip: De dag dat Mees Sinterklaas werd van Lyona Rose @lyonaroseofficial en geïllustreerd door Olga Broeders @olliedonna_olgabroeders
Mees zijn grootste wens is om zijn verlanglijstje te geven aan Sinterklaas. Na aankomst blijkt Sinterklaas ineens ziek te zijn en de wolkengriep te hebben. Dan is er natuurlijk paniek, want hoe moet het nou met de cadeautjes. Dat kunnen jullie lezen in dit Sinterklaasverhaal, die ook nog mooie lessen bevat.
Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kindjes vanaf 6 jaar. Het verhaal is in duidelijke en vlotte taal geschreven, waardoor het heerlijk wegleest. Het heeft 5 hoofdstukken dus als je voorleest kan je ervoor kiezen om elke dag een hoofdstuk te lezen, wat er wel voor zorgt dat de spanning erin blijft. De illustraties zijn heel erg mooi en passend bij het verhaal. Hierdoor kan je ook nog door blijven praten over het boek aan de hand van de illustraties. De boodschap dat Sinterklaas voor iedereen is arm of rijk en dat het niets te maken heeft met dure cadeaus krijgen vind ik heel mooi verwerkt in dit boek. Quote: Want ieder kind verdient het om gezien te worden, en te voelen dat hij of zij er mag zijn. Mees leert je ook dat de blijheid van anderen zit in het geven van een cadeau aan de ander. Quote: Jij hebt laten zien dat echte liefde niet in cadeautjes zit, maar in dingen doen. Er zitten nog meer mooie boodschappen in het verhaal die zelfs voor volwassenen nog waardevol kunnen zijn.
Je zou dit boek zelfs kunnen gebruiken als je kind twijfelt en dan kun je hem aan de hand van dit boek Het Geheim van Sinterklaas vertellen. Hiervoor kun je de oproep van Mees van Mees gebruiken aan de ouders om mee te helpen met inpakken.
Ik heb in ieder geval genoten van dit verhaal, want weer eens iets anders is dan de traditionelere Sinterklaasverhalen.
Ik geef het 5 Sintcadeautjes
Het boek heeft ook een eigen internetpagina: www.boeksinterklaas.nl
@publicboeken en Lyona Rose dank voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.
Ik geef het 5 Sintcadeautjes
Het boek heeft ook een eigen internetpagina: www.boeksinterklaas.nl