Blinde obsessie ; cozy crime met goed opgebouwde sapnningsboog

Galinka van Bokhorst 14 augustus 2025
Emma heeft haar leven in Nederland achtergelaten en runt een B&B in Toscane. Het enige wat nog ontbreekt is de liefde en daarom geeft ze zich op voor het Datingprogramma Matchmakers. Nadat ze de filmpjes samen met haar zus heeft gezien kiest ze 4 mannen die mogen afreizen naar haar B&B en haar hart mogen proberen te veroveren. Maar zijn de mannen wel wie ze beweren te zijn of heeft er iemand andere plannen met Emma? Welk duister geheim uit het verleden bewaart Emma in haar geheugen?

Je leest het verhaal vanuit Emma met af een toe een hoofdstuk van de bewonderaar. Door af en toe terug te gaan naar het verleden krijg je wel een idee dat er toen iets speelde. De spanning wordt vanaf het begin opgebouwd. Ja en dan ga je denken wie is er nog te vertrouwen en wie is die bewonderaar. Door de korte hoofdstukken wil je door blijven lezen, omdat je wilt weten hoe het boek afloopt. Het is vlot en beeldend geschreven door Maaike Bosch waardoor ik me echt even in Italië en in Toscane waande. De regisseur Robert was een irritant mannetje wat wel paste in het verhaal, maar waarbij ik wel eens dacht Emma geef hem nu eens een weerwoord. Hoe verder het verhaal vorderde hoe meer Emma op haar intuïtie vertrouwde dat er iets niet in de haak was, dus daarin zag je haar groeien. Het einde zag ik niet helemaal aankomen en was ook iets gruwelijker dan ik verwacht had in de cosy crime. Tja iets met een beelddenker zijn en dit dan voor het slapen gaan lezen was voor mij niet echt een succes.

Een heerlijk vlot en beeldend geschreven romantisch verhaal met een goed opgebouwde spanningsboog.

Ik geef het daarom een kleine 4 sterren.

Houd je van het programma B&B vol liefde dan zou dit boek zomaar een aanrader kunnen zijn.

Meer recensies van Galinka van Bokhorst