Vers van de Pers: heerlijk cozy feelgood debuut
Succesvolle foodblogger Polly heeft een bloeiende carrière, een trouwe achterban en haar beste vriend Jonathan als steun en toeverlaat. Van de ene op de andere dag verbreekt Jonathan hun vriendschap en verdwijnt uit haar leven. Als Polly door een bekende chef-kok wordt beschuldigd van plagiaat stort haar carrière en zorgvuldig opgebouwde reputatie in als een kaartenhuis. Ze vlucht naar Cornwall waar ze zich terugtrekt in de cottage van haar moeder en al snel nieuwe vrienden maakt onder andere met de aantrekkelijke foodtruckeigenaar Percy. Dan staat ze oog in oog met een waarheid die alles verandert. Lukt het Polly om het tij te keren en misschien zelfs de liefde te vinden?
Wat een fijne schrijfstijl heeft Floortje. Door de korte hoofdstukken leest het heel vlot weg. Je waant je even helemaal in Cornwall met de beschrijvingen en van de beschrijvingen van het eten zou je willen dat je daar was en het kon proeven. De personages sluit je zo in je hart en zijn goed uitgewerkt want je ziet de groei die ze doormaken en je voelt de gevoelens door het boek heen. Heerlijk een oma en haar vriendin die op een lieve manier bemoeials zijn. Jonathan was te goed om waar te zijn zoals we hier zouden zeggen, gelukkig weet je later wel waarom, wat me toch ook wel een heel piepklein beetje begrip voor Jonathan gaf. Ik heb het boek gelezen met een lach en op sommige momenten ook met een traan. Het is cozy feelgood zonder spice en dat is ook helemaal niet nodig in dit boek en dat vond ik zeer fijn lezen.
Het is een heerlijk debuutroman die je doet verlangen naar meer Cornwall en naar het tweede deel waarnaar wordt gehint. Want hoe gaat het verder met Polly en Percy en met Emma en Steven.
Ik geef het 4 sterren
Quotes
Want achter ieder succes zat een hele kelder volgestopt met tegenslag, missers en pech.
Dat is het grappige aan het leven. Op de meest onverwachte momenten krijg je precies wat je nodig hebt, ook al is het verkleed als monster.
Het hart kent paden die het hoofd niet altijd begrijpt. Vertrouw op wat je voelt.
Ik geef het 4 sterren
Quotes