Bestemd voor elkaar: hartverwarmend verhaal met humor en tranen.
Bestemd voor elkaar is het tweede deel in de serie over Wijck het leukste winkelstraatje in Maastricht. Het is prima los te lezen van elkaar, want Geknipt voor elkaar het eerste deel heb ik nog niet gelezen.
Ik las dit boek met de altijd gezellige @leesclubbooksandcocktails.
Mienke schrijft vlot en beeldend waardoor je alles zoals bijvoorbeeld Wijck en de roze ijssalon van Matteo zo voor je ziet. (tante Til zag ik voor me met een kloddertje roze hier een kloddertje roze daar). Dat het een verhaal is waarbij het omgekeerd is en ze uit liefde voor elkaar besluiten elkaar te laten gaan is erg origineel. “Houden van betekent soms ook dat je iemand los moet laten.” Je leert Ellemieke en Daan goed kennen doordat de personages goed zijn uitgewerkt. Ze maken allebei een groei door en leren zichzelf ook goed kennen in het verhaal. Soms denk je wel eens Ellemieke kom op vooral in haar relatie tot haar vader waarin ze echt is blijven hangen in een soort van haat jegens haar vader. Het gevoel, de onrust en de emoties van Daan en Ellemieke voel je door de bladzijdes heen. Sjeng de terror kater daar kan je alleen maar van houden wat voelt die Daan en Ellemieke goed aan. De thema’s rouw, loslaten, de zoektocht naar jezelf en het geluk en ook de liefde zijn heel mooi verwerkt in dit verhaal. De Maastrichtse zinnen zijn erg leuk en geven het verhaal iets extra’s. De humor is ook erg leuk en ik heb verschillende keren ook wel moeten lachen. Vanaf het begin heb ik tranen gehad en kon ik het niet drooghouden.
Het is een hartverwarmend verhaal met humor en met tranen. Leg de zakdoekjes maar alvast klaar als je dit boek gaat lezen je hebt ze zeker weten nodig.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Je kunt van een zwaluw geen huismus maken, maar weet je wat het is met zwaluwen? Die keren ook altijd weer terug
Liefde is soms magisch, maar soms ook tragisch
Ze zeggen weleens dat je eerst moet leren van jezelf te houden voordat je liefde kunt geven aan een ander.
Je kunt in het leven veel grote doelen najagen, maar dit soort kleine geluksmomenten maken uiteindelijk het verschil.
Ik las dit boek met de altijd gezellige @leesclubbooksandcocktails.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Liefde is soms magisch, maar soms ook tragisch