Blauwe tranen een spannende zomerthriller
Curaçao is een droombestemming. Maar voor Iris wordt het al snel een nachtmerrie... Iris Blom is een misdaadjournaliste die vanuit Nederland vertrekt naar Curaçao. Hier gaat ze aan de slag bij de plaatselijke krant waar ze al gauw op de rubriek sport en cultuur wordt gezet. Ze mag verslag doen van het Curaçao North Sea Festival. Waar ze ook haar idolen de Blue girlz mag interviewen. Als de roadie van de band verdwijnt is ze heel nieuwsgierig en komt haar misdaadjournalistiek van pas. Terwijl ze het aan het ontrafelen is stuit ze op steeds meer mysteries. Kan Iris dit ontrafelen en is iedereen wel wie ze zeggen te zijn?
Voor mij is dit het eerste boek wat ik van Vera van Beers lees. De proloog maakt zo nieuwsgierig dat je verder wilt lezen. Dit heeft alles te maken met de schrijfstijl die vlot is. Door de beeldende beschrijving waan je je op Curaçao en ik zag de mooie onderwaterwereld zo voor me. Deze beeldende beschrijving bezorgde me ook kippenvel en misselijkmakende momenten. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat de spanning zich langzaam opbouwt en je echt in het verhaal gezogen wordt. Je komt meer te weten over Iris en gaat echt samen met haar op reis om alles te ontrafelen rondom de roadie en de Blauwe Tranen. Op een gegeven moment dacht ik ik weet wie het gedaan heeft maar de plottwist op het einde had ik niet zien aankomen. Daardoor bleef ik waarschijnlijk net als Iris achter met vragen over Hugo de man waarop ze verliefd werd en waarvan je de liefde tussen deze 2 ook echt voelde.
Het is een spannend boek die je van het begin tot het eind blijft intrigeren en waarbij niets is wat het lijkt en niet iedereen is wie hij zegt dat hij is.
4 ⭐️⭐️⭐️⭐️
4 ⭐️⭐️⭐️⭐️