Virtueel spel in het kasteel :3,5 ster

Dit is het tweede deel van de Kasteelsuite serie en is het best te lezen als je deel 1 ook gelezen hebt. Zo heb je namelijk al meer informatie over Ayden en Lise.

Lise krijgt weer een uitnodiging voor een spel in het kasteel waar ze eerder hebben proefgeslapen. Na een tijdje geen contact te hebben gehad is het Lise toch gelukt om contact met Ayden te krijgen. Ze keren terug naar het kasteel voor een nieuw spel. Beide krijgen ze daar opdrachten en spelen ze samen een spel met een VR-bril en controller waarbij ze elkaar moeten vertrouwen. Vertrouwen ze elkaar genoeg of heeft het spel iets anders in petto ?

Elk hoofdstuk lees je vanuit Lise of Ayden. Je duikt dieper in de personages dan in deel 1 waar door je ze nog beter leert kennen en met hen meevoelt. Het is vlot geschreven en leest lekker weg. De verschillende scènes in het kasteel en de scène in de sauna met “meneer paradijsvogel” zag ik gewoon voor me, omdat het beeldend beschreven is. Het is een verhaal met humor en scenes met een spicy ondertoon. Sommige scènes zijn zo geschreven dat je erom moet lachen en ook waarvan je een brok in je keel krijgt. Quote die hoort bij Ayden: 'Je kunt niet wegrennen van je problemen, maar je kunt wel een sprintje trekken naar de oplossing.' Het plot van het verhaal was voor mij wel een die ik zag aankomen, alleen de weg ernaar toe die emotioneel was niet. Aan het einde van het verhaal komt er een teaser naar deel 3, het verhaal van Nicolette die de spellen in het kasteel allemaal verzint. Hierdoor ben ik wel benieuwd naar dit derde deel van deze serie, omdat dit het verhaal van Nicolette gaat vertellen.

Het is een vermakelijk verhaal waar ik van heb genoten maar wat qua plot van Ayden en Lise voor mij te voorspellend was. Daarom geef ik het net als deel 1 Verleidelijk spel 3,5⭐️

Mooie Quote uit het verhaal en waardoor je de zonnebloemen op de cover snapt.
“Hoe doe je dat, sterk blijven na alles wat je hebt meegemaakt?'
'Wat was je geheim?” had het konijn gevraagd. De zonnebloem had nu begrepen wat het konijn wilde weten. “Draai je gezicht naar het licht van de zon dat hoop en liefde uitstraalt, dan kun je alles aan wat het leven op je pad brengt.”'

Meer recensies van Galinka van Bokhorst