Mooi aangrijpend feelgood

Geja 16 april 2025
De geur van lavendel van Alison Roberts
(3.5)

Dit is een mooi feelgood boek.

Ik heb dit mooi boek gewonnen bij Boldwood books.

Dit verhaal is mooi en pakkend en ontroerend geschreven. Het gaat voornamelijk over rouwverwerking en weer verder te gaan met je leven. Hoe moeilijk het ook is.
De omgeving is heel beeldend beschreven zodat je het echt voor je zag. Ook de emoties en spanning is goed geschreven zodat je wel door blijft lezen. Er zitten fragmenten in het verhaal dat je pakt en niet zag aankomen.
Alleen vond ik dat de personages wel beter uitgewerkt mochten worden. Ik had er niet echt een goed beeld bij.
Maar dat is mijn mening.

Ellie en haar zussen hebben een huis geërfd van een oom in Frankrijk.
Ze gaat met haar zus er naar toe om het huis te bekijken. Wanneer ze daar zijn staan ze verbijsterd te kijken. Er moet echt heel wat aan dat huis gebeuren om het leefbaar te maken. Ellie blijft er en gaat er wat moois van maken. Zij heeft die uitdaging nodig om zo haar traumatische verleden te verwerken en haar leven weer op de rit te krijgen. Ze heeft niet alleen het huis maar door een situatie met haar buurman Julien en zijn schattig zoontje heeft ze ook nog 2 ezels te onderhouden. Op een dag word Ellie gevraagd door Julien of ze even kan oppassen. De angst grijpt haar om haar hart maar ze doet het. Hierdoor is ze een stap verder in haar verwerkingsproces. Ellie en Julian groeien steeds meer naar elkaar toe. Maar ook Julian heeft een hele zware tijd achter zich.
Ondanks het zware verleden, maken ze mooie momenten. Er gebeuren ook veel aangrijpende dingen. Maar wanneer het huisje klaar is, weet Ellie niet wat ze moet. Terug naar Schotland of toch blijven
Komen ze hier samen uit ?

Meer recensies van Geja