Schijn bedriegt !

Gerda de Bos 04 januari 2026
De cover van het boek laat een bijna ouderwets aandoende huisvrouw zien die een taart voor zich houdt. Helaas is er gemorst met de vulling ( of is het boed ?) Er staat tenslotte “thriller” bij vermeld …..
Dit geeft voor mij al iets weg van waar het boek over gaat, je gaat kennis maken met een nep wereld, je wordt op het verkeerde been gezet.

Madison March is de hoofdpersoon van het verhaal, zij is een influencer, en het is leuk om met dat wereldje kennis te maken. Helaas kom je er al snel achter dat het allemaal in scene is gezet. Wat eerst dus wel iets weg heeft van een roman veranderd gaandeweg het verhaal. De hoofdstukken worden ook door de ogen van anderen verteld, wat het interessant maakt. Je gaat proberen de verbanden te zien. Een prima toevoeging bijvoorbeeld is het verhaal van Brianna , een jong meisje die met haar vriendje kiest voor het home steaden ! Zonder steun van hun familieleden proberen ze van een vervallen boerderij een zelfvoorzienend leven op te bouwen.
Ook de net aangenomen lerares, Cally, geeft je een goede inkijk hoe het er aan toe gaat op de boerderij van de familie March.
Het verhaal komt oh zo langzaam op gang, het wordt bijna nergens echt spannend. Maar door de verschillende hoofdstukken en de prettige schrijfstijl blijft het uitnodigen om door te gaan met lezen .
Op een gegeven moment lijkt het wel bijna alsof de schrijfster heeft gedacht “ oh jee ik heb nog maar zoveel bladzijden en ik wil nog meer vertellen…..”
Voor mij kwam het op het laatst erg afgeraffeld over , het had allemaal veel meer uitgediept kunnen worden. Jammer , want het verhaal op zich heeft wel potentie maar komt voor mij niet goed uit de verf.

Meer recensies van Gerda de Bos