Wat is goed en wat of fout in een oorlog?
Na genoten te hebben van de Schaduwdochter, eerste deel kasteelserie, was deel 2 “de verraadster van Vorden” wederom een prachtige leeservaring.
Rachel heeft een zeer boeiend verhaal geschreven, dat ook als stand alone kan worden gelezen. Het speelt zich enerzijds af tijdens de jaren van de tweede wereldoorlog en anderzijds in het heden. En kasteel Vorden neemt weer de centrale plaats in. Het kasteel wordt gevorderd door de Duitse bezetter en Esmee, een van de bewoners van het kasteel komt in dubio. Want enkele oud medewerkers, van Joodse afkomst, willen onderduiken. Hoe ver gaat ze om haar doel te bereiken?
De huidige bewoners van het kasteel, Carmen en Vik doen onderzoek naar de rol van de bewoners tijdens WOII. De verhaallijnen zijn prachtig uitgewerkt en het levert mooie en spannende passages op. Ik vloog door het boek heen want wilde heel graag weten hoe t af zou lopen. Een mooi, deels open einde, zodat ik nu al benieuwd ben hoe het verder zal gaan.
In de online boekbespreking deelde Rachel al wat verhaallijnen voor de vervolgboeken. Dat gaat zeker weer genieten worden. Heel leuk om van de deelnemers te horen welke personages favoriet waren, welke zinnen en passages eruit sprongen en hoe de verschillen tussen deel 1 en 2 zijn beleefd.
Mijn eigen favoriete zin: als ik wakker word is er eerst dat zalige moment tussen slapen en waken, die nanoseconde waarin alles vredig en goed lijkt.
De quiz over het boek was super leuk en de nummers 1 en 2 ontvangen gratis toegangskaartjes voor het kasteel en een bon om lekker te lunchen bij het restaurant op het landgoed.
Dank voor de geweldig fijne avond aan Rachel, aan de enthousiaste deelnemers en dank aan mijn collega organisator @bookstagram_ilona