We could have been friends, my father and I - Raja Shehadeh

HannaBongaers HannaBongaers
21 mrt 2025

2,5 sterren

Ik las dit boek voor een bijeenkomst met een boekenclub, en ik vrees dat dat ook de enige reden is dat het volledig uitgelezen heb.

In dit boek reconstrueert de schrijver het leven van en de relatie met zijn vader, een advocaat die zijn leven geweid heeft aan het opkomen voor de rechten van de Palestijnen. Dit is een heel interessant en vooral belangrijk onderwerp, zeker gezien de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Dit verhaal heeft me dan ook echt heel veel bijgeleerd en meer inzicht gegeven in het hele conflict, maar de uitwerking vond ik vaak te droog en feitelijk. Dat maakte dat ik soms echt moest doorzetten om door het boek heen te komen, zelfs al telt het slechts 160 pagina's.

Het is dus jammer dat het lezen van dit boek meer als een taak voelde, dan als iets waar ik echt gemotiveerd voor was, maar het verhaal en de discussie die ik achteraf voerde met de leden van de boekenclub hebben me wel veel bijgeleerd en zetten me aan om me in de toekomst misschien nog meer te verdiepen in deze kwestie.

Meer recensies van HannaBongaers