Redelijke thriller ontbeert kenmerkende Heyink humor

HansOuwersloot 13 januari 2024
Hella's vriend Berry sluit zich aan bij een sekte en wordt daardoor helemaal geabsorbeerd. De leiding van de sekte ziet dat Hella een gevaar is voor de toewijding van Berry en eist van hem dat ze hem ook de sekte binnen probeert te loodsen. Ondertussen is een onderzoeksjournalist op de organisatie gedoken en gaat undercover ervaring opdoen. Uiteraard komen Hella en de journalist elkaar tegen en vinden ze elkaar leuk.

Joost Heyink schreef met 'Het experiment' een vrij aardig verhaal. Het is allemaal redelijk standaard en voorspelbaar, maar niettemin onderhoudend opgeschreven.
Als ik het goed zie is dit een van de vroegere thrillers van Heyink, IK heb meerdere recentere werken van hem gelezen en ben wel gecharmeerd van zijn nogal ironische schrijfstijl daarin, met de nodige zelfspot (zie vooral 'De verzekering'). Die kenmerken heeft dit boek niet, wat het allemaal wat doorsnee maakt. Toch: met voldoende plezier gelezen.

Meer recensies van HansOuwersloot