Helaas

HansOuwersloot 23 oktober 2024
In slangenkoning wordt hoofdpersoon Floor achtervolgd door het kwelgeest Hamadi. In het vorige boek over Floor had ze hem met een briefopener neergestoken, wat ik een opluchting vond, niet alleen omdat het boek toen eindelijk uit was, maar ook omdat ik veronderstelde dat Hamadi dat niet had overleefd. Maar zoals in veel slechte tv-series en boeken bleek de slechterik toch nog te leven. Blijkbaar had het boek het goed genoeg gedaan om het verhaal rond Floor en Hamadi een vervolg te geven.

Helaas. Dit boek is net zo houterig geschreven als het vorige. Het verhaal is niet bijster interessant, en wordt ontsierd door een tijdsverloop dat regelmatig niet lijkt te kloppen. De karakters zijn flinterdun en de rollen van de Arabische antagonisten neigen naar stereotypering. En dan zijn er nog zoveel half-broer en -zus relaties dat het me regelmatig duizelde.

Meer recensies van HansOuwersloot