Fantasie met spanning
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Khala verteld. Ik vind Khala een moedig persoon die zeker sterk in haar schoenen staat. Tot dat ze haar bondgenoten heeft. Dan lijkt het soms of ze zelf geen beslissingen meer kan maken.
Het personage van de Bandiet is voor mij het leukste uit het hele boek. Ik hou ervan hoe hij zijn eigen geheimen heeft en het toch altijd ook goed voor heeft met Khala. Hij zal haar koste wat het kost beschermen. Ik vind het ook leuk dat we gaandeweg meer over hem te weten komen.
Het verhaal speelt zich af in een tijd die in mijn ogen lijkt op de Middeleeuwen, zeker als je soms leest over hun kleding of hun wapens. Dit beeld wordt voor mij verstoord wanneer er plots een trein is en laserwapens. Dit paste voor mij niet in deze wereld en waren voor mij ook geen toevoeging. Wat ik wel goed vond is dat de schrijfster ook veel woorden gebruikt die uit de Middeleeuwen lijken te komen.
Ook de fantasie die in het boek wordt gebruikt vond ik goed. Er waren verschillende magische wezens die perfect bij het verhaal pasten. Ik kon me alleen soms moeilijk voorstellen hoe ze er precies uitzagen.
De schrijfstijl was heel aangenaam om te lezen. De hoofdstukken waren ook niet te lang waardoor je goed kon verder lezen. Bijna elk hoofdstuk had ook een cliffhanger wat ik zeker ook goed vind!