Klein geluk..

HeavenLeighBooks HeavenLeighBooks
14 mrt 2024

Het begon met een klein geel vogeltje op een takje in de tuin. Als therapeute wist Tammah Watts wel wat ze moest doen om haar chronische pijn te overwinnen en haar veerkracht terug te winnen. Maar ze kon niet voorspellen dat juist dat gele vogeltje haar op het pad naar heling zou zetten. In dit boek deelt ze haar zoektocht naar troost en inspiratie, die ze uiteindelijk vond bij haar gevederde vrienden, veel dichterbij dan ze ooit had gedacht. Aanvullend geeft ze praktische tips over vogels kijken, krijg je oefeningen in kijken en luisteren naar vogels in je buurt en leer je gaandeweg voelen wat het met jou doet. Kijken naar vogels schenkt je kleine momenten van geluk en helpt je om door moeilijke tijden heen te komen. Vlak voor je neus vliegt precies wat je nodig hebt om stress, pijn, depressie en angst te verlichten. Het enige dat je hoeft te doen is naar buiten kijken of naar buiten gaan en je hart openen.

De achterflap van “Er is altijd wel ergens een vogel die zingt” komt misschien wel wat zweverig over als je het leest, maar wie wordt er nu niet vrolijk van als de vogeltjes buiten fluiten? Zelfs heb ik vogels altijd interessant gevonden al vanaf dat ik een klein meisje was, ik kan er altijd uren naar kijken. Ik noem het zelf altijd klein geluk en ik word dus heel gelukkig van kleine dingen. Vogeltjes die fluiten, blaadjes die weer aan de bomen beginnen te groeien, sneeuwvlokken, de lach van iemand die je dierbaar is en ga zo maar door. Dit boek diept kleine gelukt wat meer uit. Laat je erover nadenken, bijv. over de waarom en de waarom heeft vaak meerdere antwoorden. Je zult al snel merken dat als je ervoor open staat, het je rust brengt.

Voor iedereen zit het leven soms tegen en is het niets wat je ervan hoopte of verwachtte. Je weet dat het erbij hoort. In de tussentijd ga je op zoek naar simpele kleine dingen die je de ellende even doen laten vergeten. In dit boek leer je dat kijken naar vogels je kleine momenten van geluk kunnen schenken en je kan helpt om door pittige tijden heen te komen. Tijd door brengen met de natuur werkt voor veel mensen helend, de natuur heeft een positieve invloed op je stemming. Je kan zoveel kanten op met alles wat met de natuur te maken heeft, of dit nu een mooie (bos of strand) wandeling is, natuurgebieden ontdekken, bloemen/bomen bekijken, natuurfotografie, vogel spotten of insecten zoeken, doe vooral datgeen waar jij het meeste geluk uit weet te halen.

De schrijfstijl van Tammah Watts is informatief, interessant, leerzaam, vrij, zweverig en intrigerend. Het boek is van klein pocket formaat zodat je het makkelijk mee kunt nemen en er ook bevindingen in op kunt schrijven. Je leest Tammah Watts haar verhaal en hoe vogels haar hielpen in moeilijke tijden. Ze geeft tips en tools hoe jij dit ook kunt gebruiken. Ergens klinkt het allemaal best wel logisch, maar het in de praktijk brengen is nog niet zo eenvoudig, je moet jezelf echt openstellen om het te ervaren. Dat vogels klein gelukt brengen daar was ik al van overtuigd, maar na het lezen van “Er is altijd wel ergens een vogel die zingt” nu nog meer.

Meer recensies van HeavenLeighBooks