Wow zo MEGA spannend!

“White fox, op zoek naar het betoverde woud” is het tweede deel van een meeslepende, spannende en avontuurlijke jeugdserie, geschreven door Chen Jiatong. In dit tweede deel vervolgen poolvos Sami en zijn vrienden Ankel (wezel) en Boontje (konijn) hun reis op zoek naar de mysterieuze schat van Ulvar. Zoals we al uit het eerste deel weten, is deze reis absoluut niet zonder gevaar. Er zitten bekende en nieuwe vijanden achter het reisgezelschap aan, maar er duiken ook weer genoeg nieuw uitdagingen op die ze moeten proberen op te lossen en trotseren. Doordat de gebeurtenissen in het verhaal elkaar in vrij rap tempo opvolgen is dit verhaal op geen enkel punt saai.

Naast dat er veel gevaren zijn in hun reis zit het ook vol met mooie en waardevolle momenten. Ze leren opnieuw verschillende dieren kennen, sommige hebben goede bedoelingen, maar sommige ook niet. Ze sluiten weer bijzondere vriendschappen, helpen anderen en vinden steun. Ze komen ook een oude bekende tegen! Elke reisgenoot voegt op zijn/haar eigen manier iets toe aan het gezelschap. Je sluit de vrienden tijdens het lezen één voor één in je hart.

Dit boek zit ook weer vol met allerlei zaken die je aan het denken zetten, zoals het verschil tussen goed en kwaad, vooroordelen, ware vriendschap, vertrouwen, respect en dat elke keuzes gevolgen heeft. Doordat je gedurende het verhaal leest wat de dieren denken en voelen, kun je je goed in hun situatie verplaatsen. Je merkt door de beschrijvingen en verhalen van de dieren wat de gevolgen van menselijke daden zijn en wat dit doet met ze. In dit deel zoomen ze vooral in op de jacht op dieren.

De schrijfstijl van Chen Jiatong is vermakelijk, eerlijk, fantasierijk, avontuurlijk, meeslepend en spannend. Dit verhaal bevat eigenlijk alle ingrediënten dat een jeugdboek nodig heeft om kinderen te vermaken en leesplezier te bezorgen. Direct vanaf het begin heb je het idee onderdeel te zijn van dit reisgezelschap en waan je je in de omgevingen waar ze zich bevinden. De auteur weet dit allemaal heel gedetailleerd te beschrijven, waardoor alles voor je ogen tot leven komt. Na het eerste hoofdstuk is stoppen met lezen geen optie meer, je moet weten hoe dit verhaal gaat aflopen voor Sami en zijn vrienden. Hopelijk verschijnen er snel meer delen in deze serie, want ik en mijn zoontje kunnen echt niet wachten om verder te lezen! “White fox, op zoek naar het betoverde woud” is een aanrader voor stoere avonturiers vanaf ongeveer 10 jaar oud.

Quote van Milo (10 jaar): “Een beetje zielig, maar (WOW) zo MEGA spannend!”

Meer recensies van HeavenLeighBooks