Wanneer liefde verandert in obsessie
Ik las eerder al ‘Ze kwam terug’ van Barbara en die vond ik heerlijk. Dus mijn verwachtingen voor dit boek lagen best hoog…en ze zijn zeker ingelost!
Het verhaal leest ontzettend vlot, één van die boeken die je telkens “nog één hoofdstukje” doet zeggen, tot het ineens uit is. Ik had het dan ook in slechts enkele dagen uitgelezen.
Sterk geschreven, meeslepend en precies de emotie waar ik op had gehoopt.
Ik denk dat het thema wel vaker voorkomt binnen thrillers, dus het is niet per se nieuw of verrassend, maar dat maakt het absoluut niet minder goed. (En ik laat het jullie graag zelf ontdekken.) Het verhaal spreekt aan, je kan je er enorm in inleven en het blijft gewoon super spannend. Een psychologische thriller die blijft hangen.
Waar het verhaal rond draait;
We volgen Julie, een jonge dame die op zichzelf woont en volop bezig is met haar opleiding als dierenarts. Wanneer ze onverwacht zwanger blijkt van haar ex Tom, besluit het koppel toch opnieuw voor elkaar te kiezen. Terwijl ze samen een nieuw leven proberen op te bouwen, sluipen er langzaam kleine dingen binnen die niet kloppen; onrust, vreemde gebeurtenissen, een gevoel dat iemand te dichtbij komt.
Daarnaast krijgen we een inkijk in het verleden van Oscar; een jongen die opgroeit in moeilijke omstandigheden en probeert zijn plaatsje in de wereld te vinden. Zijn verhaal weeft zich subtiel door dat van Julie heen, en dat begint de spanning opnieuw te groeien..
Terug in het heden; Wanneer Tom thuiskomt en Julie niet thuis is, haar telefoon niet opneemt en enkele spullen verdwenen zijn, slaat de paniek toe.
Is Julie er gewoon vandoor gegaan? Of is er veel meer aan de hand?
En dat is pas waar het echt begint.
Dankjewel Barbara voor deze boeiende, vlotte psychologische thriller!
Dikke 4 sterren