De innerlijke leefwereld van een vrouw
Auteur Christoph Bell stelde me een tijdje terug de vraag of ik zijn boek wilde lezen en recenseren.
Een erotische roman..daar kun je je van alles bij voorstellen..en tegelijk ook helemaal niets.
Want Vlucht draait niet puur om intimiteit en erotiek.
Het gaat over verlangen, gedachten, hoofd en lichaam, gevoelens, vrouw zijn.
Over innerlijke beleving, over wat er onder de huid leeft, zelfs wanneer je je daar niet altijd bewust van bent.
De leefwereld van een vrouw en dat geschreven door een man?
Dat vind ik oprecht bewonderenswaardig.
De cover doet je denken aan een zachte, warme roman, toch? Warm is het wel zeker en vast.
Het verhaal draait om Margot, moeder & leerkracht en speelt zich af rond Gent.
Ze is getrouwd met Nathan en samen hebben ze een zoon, Emile.
Hun relatie staat de laatste tijd onder druk.
Er is weinig intimiteit, communicatie en hun leven draait vooral om het dagelijkse; werken, gezin, verplichtingen.. Weinig tijd voor elkaar, weinig echte verbinding.
Sinds kort zijn ze gestart met therapie, in de hoop opnieuw de weg naar elkaar te vinden.
Maar wat gebeurt er wanneer verlangen, gedachten en gemis zich niet zomaar laten wegduwen?
Zo ontmoet Margot Elias, een bekende acteur met wie ze jaren geleden één nacht beleefde. Sinds hun hernieuwde ontmoeting ontbrandt er opnieuw een vuurtje in Margot, een vuur dat niet zomaar te doven is…
Het boek is met veel respect geschreven.
Voor sommigen misschien net buiten de comfortzone, maar juist daardoor zo bijzonder.
Het is geweldig om te mogen meebeleven, voelen en denken, en om de innerlijke leefwereld van een vrouw nog beter te leren begrijpen.
4 sterren
Want Vlucht draait niet puur om intimiteit en erotiek.
Het gaat over verlangen, gedachten, hoofd en lichaam, gevoelens, vrouw zijn.
De leefwereld van een vrouw en dat geschreven door een man?
Dat vind ik oprecht bewonderenswaardig.
Het verhaal draait om Margot, moeder & leerkracht en speelt zich af rond Gent.
Ze is getrouwd met Nathan en samen hebben ze een zoon, Emile.
Hun relatie staat de laatste tijd onder druk.
Het boek is met veel respect geschreven.
4 sterren