Psychologisch en gedetailleerd speurwerk!

Her_booksandcat 29 augustus 2025
Aangezien ik een grote fan ben van Lisa Gardner, liggen mijn verwachtingen altijd erg hoog.
Zoals steeds zit er een psychologisch kantje in haar werk en wordt het speurwerk heel gedetailleerd weergegeven. Dat is hier niet anders. Toch sprak dit specifieke verhaal me wat minder aan, waardoor ik het ook iets minder goed vond dan haar andere boeken.
Wat ik wel geweldig vond, is de subtiele humor die Gardner erin heeft verwerkt, dat maakte het lezen extra plezierig.

Het verhaal draait om Sabera, een jonge moeder die de oorlog heeft meegemaakt en samen met haar man Saadi en hun dochtertje is gevlucht. (Via terugkerende flashbacks wordt de lezer meegenomen naar haar leven tijdens de oorlog met haar familie.) Eenmaal in veiligheid vindt Sabera werk in een resort. Maar dan verdwijnt ze plots spoorloos. Opmerkelijk genoeg lijkt haar man zich hier weinig zorgen om te maken.

Hier komt Frankie Elkin in beeld, een vrouw die zich gespecialiseerd heeft in het opsporen van vermisten. Een vriendin van Sabera schakelt de hulp van Frankie in. Tijdens haar onderzoek vindt ze tijdelijk onderdak, op voorwaarde dat ze zorgt voor een aantal slangen en een leguaan met de naam Petunia. Iets waar ze doodsbang voor is, maar waar Gardner met de nodige humor & sarcasme over schrijft. Toch staat maar één ding centraal voor Frankie: koste wat kost wil ze Sabera terugvinden.

Er komen heel wat mysteries op het pad van Frankie Elkin. Is Sabera nog in leven? Zal haar dochter haar ooit nog terugzien? En is Sabera zelf een slachtoffer op de vlucht of draagt ze misschien een schuld met zich mee?

Dikke 3 sterren!

Meer recensies van Her_booksandcat