Psychologie staat op de voorgrond
Het eerste uitgelezen boek van de maand is al een feit seg!
En weer eentje waarbij ik gewoon niet kon stoppen met lezen.
Eerder las ik het boek ‘Ik,jij,zij’ van Sue Watson en dit boek sluit daar eigenlijk heel mooi bij aan. Doorheen het verhaal absolute psychologische diepgang, ja, daar hou ik wel van!
In het begin moest ik er even inkomen. Het verhaal start vrij gedetailleerd en lijkt wat trager op gang te komen. Maar die details bleken juist nodig om je echt in te leven in de emoties, gedachten en spanningen van de personages. En eens ik daarin zat, was ik volledig mee. Ik voelde met hen mee dat ik alleen nog maar verder wilde lezen om te weten hoe alles zou aflopen.
Doorheen het verhaal krijg je geen grote plottwist, maar vooral (psychologische) diepgang, karakteropbouw en spanning. En naar het einde toe bouwt dat tot een geweldige ontknoping.
Het verhaal draait om Marianne en haar gezin. Op het eerste gezicht lijkt ze het leven te hebben waar velen van dromen; een knappe echtgenoot die als chirurg werkt, drie kinderen, een prachtig huis en een luxe levensstijl. Haar man Simon is vaak weg voor zijn werk, terwijl Marianne thuis instaat voor het huishouden, de zorg voor de kinderen en de maaltijden. Ze heeft weinig vriendinnen en geen eigen job, haar leven speelt zich vooral binnen de muren van hun huis af.
Gaandeweg kom je te weten dat Marianne in het verleden psychische problemen heeft gehad, en dat er in haar huwelijk heel wat spanningen zijn geweest. Achterdocht, jaloezie, onzekerheid… haar man houdt haar kort, naar eigen zeggen uit angst dat ze opnieuw zou ‘instorten’.
Maar dan duikt bij mij de vraag op; is Marianne werkelijk paranoïde, of wordt ze zo gemaakt? Haar man is knap, charmant en populair bij vrouwen, maar zorgt hij wel echt goed voor zijn vrouw en kinderen? Of heeft hij iets te verbergen? Marianne begint steeds meer te twijfelen,
aan haar man, aan haar omgeving, maar vooral; aan zichzelf.
Het is wel een thriller, maar de psychologie staat hier duidelijk op de voorgrond.
Dikke 4 sterren
#spannendboek #pageturner #thrillerlover #herfstvibes #cozyreading #boekenwurm #leesflow #bookstagram #review
En weer eentje waarbij ik gewoon niet kon stoppen met lezen.
aan haar man, aan haar omgeving, maar vooral; aan zichzelf.
Dikke 4 sterren