Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Zo boven, zo beneden

Toen ik een paar maanden terug aan 'Het Negende Huis' begon, had ik even wat tijd nodig om te wennen aan de structuuropbouw en de vele namen die in het boek vernoemd worden. Dat was bij zijn opvolger, 'Duivelsvlucht', niet anders. Je wordt meteen in het verhaal gegooid, met slechts hier en daar een paar verwijzingen naar wat er in het verleden is gebeurd. Hierdoor is het soms wat moeilijk volgen als het eerste deel niet al te fris meer in je geheugen zit. Gelukkig komt het verhaal ietwat trager op gang, waardoor je tijd hebt om opnieuw te wennen aan de magische, maar gevaarlijke wereld van Alex Stern.

Alex heeft een missie. Nadat Darlington, haar geliefde mentor, vast kwam te zitten in de hel, zijn zij en Dawes met alle macht op zoek naar de vuurproef, die hen in staat moet stellen de poort naar de hel te openen en Darlington terug te halen. Een taak waarbij ze alle hulp nodig hebben die ze kunnen krijgen. En die schuilt vaak in onverwachte hoek.

Voor Alex is de afdaling naar de hel bovendien niet het enige probleem. Ze krijgt ook nog eens af te rekenen met haar verleden, dat haar blijft achtervolgen in de vorm van Eitan, een drugsdealer die haar voor zijn eigen karretje probeert te spannen. Terwijl ze een gevecht aan twee fronten levert, moet ze strijden om haar positie binnen Lethe en haar leventje aan de universiteit te behouden.

Opnieuw een spannend (en tegelijk ook psychologische) rit, waarbij we ook meer te weten komen over (nieuwe) nevenpersonages, zoals Turner en Tripp. Wie zich overigens afvraagt wat dat konijn op de cover in hemelsnaam met het verhaal te maken heeft… nou, daar is een geniale, zij het ietwat lugubere uitleg voor. Het komt wel vaker terug, soms zelfs op groteske wijze – goed voor nachtmerriemateriaal.

'Duivelsvlucht' was een geslaagd vervolg op 'Het Negende Huis' en heeft me nieuwsgierig gemaakt naar deel drie. Hopelijk zet Bardugo er een beetje vaart achter.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Her_Fading_Words

Gesponsord

Het boomhuis in het bos van TJ Klune is door de Hebban Crew gekozen tot het Hebban Boek van de Maand in oktober. Een geweldig boek voor jong en oud!