Verhaaltjes uit Cardans standpunt

Her_Fading_Words 28 januari 2026
In 'Hoe de koning van Elfhame verhalen leerde haten' keren we terug naar de wereld van Cardan en Jude. Het boek speelt zich af na 'De Verbannen Koningin'.

Het bestaat uit verschillende sprookjesachtige verhaaltjes vanuit Cardans perspectief, die een inzicht bieden in zijn leven voor 'De Wrede Prins', maar ook in hoe hij bepaalde belangrijke momenten met Jude heeft ervaren. Wanneer je begint te lezen, heb je aanvankelijk het gevoel dat er geen lijn in zit. Hoe meer je echter leest, hoe meer je beseft dat de verhaaltjes door een rode draad met elkaar verbonden zijn.

Ieder verhaaltje wordt bovendien vergezeld door mooie tekeningen, die de betoverende wereld van Elfhame nog meer tot leven wekken. Het enige minpuntje was dat het boek gerust wat dikker had mogen zijn (dat zullen andere Cardan-fans waarschijnlijk wel met me eens zijn).

Hoe dan ook, ik heb speciaal op deze Nederlandse uitgave gewacht en ben blij te kunnen meedelen dat het precies is wat ik ervan had verwacht. Heksen, monsters, trollen en een overvloed aan Cardan...wat moet een Holly Black-fan nog meer hebben?

Meer recensies van Her_Fading_Words