Drenkman

Hermi1 09 juni 2025
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Drenkman, geschreven door Frank Peters, gelezen. Na zijn avontuur samen met Sandra Molenaars in Het meisje bij het venster, slijt Rik Wolters zijn dagen eenzaam op zijn landgoed. Maar dan op een dag wordt hij weer met Sandra Molenaars herenigd wanneer de Belgische Mycoloog Gérard Rapaille hen benadert met een schokkend verhaal. Een farmaceutisch bedrijf voert experimenten uit met mysterieuze paddenstoelen. De bedoeling is om van deze medicijnen een medicijn van te maken. Maar wat probeert dit bedrijf toch te verbergen? Rik en Sandra besluiten om een onderzoek naar dit bedrijf te starten. Tijdens dit onderzoek komen bij Rik ook demonen naar boven met betrekking tot zijn verdwenen broer. Lukt het hen om bij dit farmaceutische bedrijf de onderste steen boven te krijgen? En hoe zit het nu eigenlijk met de verdwenen broer van Rik? Krijgt hij hier, zoveel jaren na zijn verdwijning, meer duidelijkheid over? De cover is donker. Het is nacht, de volle maan schijnt en ik zie een onderzoekslaboratorium, met een muisje op de tafel naast een grote pot met pillen. Wat zijn ze toch aan het onderzoeken in dit laboratorium? De cover is mooi en maakt mij in ieder geval al wel nieuwsgierig naar het verhaal. Dit verhaal start met verschillende verhaallijnen. Verhaallijnen wisselen elkaar goed af en komen aan het eind van het verhaal uiteindelijk mooi bij elkaar samen. De afwisseling in verhaallijn vond ik weer plezierig en maakte dat ik wel erg benieuwd was hoe het verhaal verder zou lopen. De hoofdpersonages Sandra en Rik worden in dit boek op een goede en realistische manier verder uitgediept. Mocht je het eerste deel van deze serie nog niet hebben gelezen, dan denk ik dat het wel goed is om met dit deel te starten, voordat je gaat beginnen met Drenkman. Ik ben wel weer erg benieuwd naar het volgende deel in deze serie.
4,5*

Meer recensies van Hermi1