Adem

Hermi1 07 juni 2025
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Adem, geschreven door Luc Vos, gelezen. Dit boek is al weer het vierde deel in de serie waarin Anne Verelst en haar team de hoofdrol hebben.
Een man stikt, zonder aanwijsbare oorzaken. Zijn dood is afschuwelijk en er verstrijkt weinig tijd tussen de eerste symptomen en zijn einde. Al vrij snel daarna komen er op de luchthaven en op een school volgende slachtoffers op dezelfde manier aan hun einde. Anne Verelst en haar team staan voor een zware opgave om uit te zoeken wat er in hun stad aan de hand is. Dwaalt er een nieuw virus door Antwerpen of is er een moordenaar aan de gang? De politiek gaat zich uiteindelijk zich ook bemoeien met deze casus. Dit zorgt er wel voor dat de spanningen binnen het team oplopen. Daarnaast krijgt Anne in haar privé leven ook nog het een en ander voor haar kiezen. Lukt het Anne om zich staande te houden in haar privé leven en daarbij samen met haar team de doden te stoppen?
De cover is donker en ik zie een man, gehuld in Nevels. Is hij aan het genieten van deze nevels/rook of snakt hij naar adem? De cover vind ik wel passend bij het verhaal uit dit boek. Het boek bestaat uit een paar verhaallijnen. Allereerst uit Anne en haar team, zij proberen uit te zoeken waarom mensen op onverklaarbare wijze komen te overlijden. Ook komt het privé leven van Anne aan bod en maken we ook kennis met de IK persoon. De afwisseling in de verschillende verhaallijnen is goed gedaan en ze kwamen uiteindelijk ook mooi bij elkaar. Het zorgde er bij mij voor dat ik nieuwsgierig bleef hoe het verhaal verder zou gaan. Luc heeft er voor gezorgd dat er verschillende actuele thema´s, namelijk o.a.: meeroken, de naweeën van de Corona pandemie, politiek en de tabaksindustrie op een goede manier in dit verhaal zijn verwerkt. Ik kijk al weer uit naar een volgend verhaal van deze schrijver.

Meer recensies van Hermi1