Sterf! 4,5*
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Sterf!, geschreven door Sterre Carron gelezen. Sterre is vooral bekend van de serie met Rani Diaz in de hoofdrol. Het boek Sterf! Is al weer het tweede deel met hoofdinspecteur Erin Donder als hoofdpersoon. Erin is net overgeplaatst van het team drugdelicten naar het team wat zware misdrijven oplost. Ondertussen is er in Mechelen een meedogenloze seriemoordenaar bezig. Deze seriemoordenaar krijgt het voor elkaar om geen sporen achter te laten. Erin wordt samen met de rest van haar team op deze zaak gezet. Maar hoe krijg je het als team voor elkaar om een moordenaar te pakken te krijgen die geen sporen achter laat? In haar privé leven maakt Erin nog wel het een en ander mee met haar zus. Het botert niet zo tussen de beide zussen en Erin wil eigenlijk niets met haar zus te maken hebben. Hoe loopt dat af? Daarnaast ontmoeten we ook Stefanie. Ze heeft het goed voor elkaar, getrouwd en een kind. In het verleden heeft Stefanie een onvergeeflijke fout gemaakt. In haar leven gebeuren er op een bepaald moment wat rare dingen. Ze probeert er thuis over te praten, maar ze wordt niet geloofd. Is er een verband tussen de seriemoordenaar en de zaken die Stefanie mee maakt?
De cover van het boek is donker en dreigend door de donkere wolken en toch ook de mist die er hier en daar hangt. De titel van het boek steekt, door de gele letters, lekker af tegen de donkere lucht. Al met al komt deze cover onheilspellend op mij over en maakt het mij al wel erg nieuwsgierig naar het verhaal. De verschillende verhaallijnen wisselen elkaar in een vlot tempo af. Dit zorgt er bij mij wel voor dat ik wil blijven doorlezen, omdat ik wel erg benieuwd ben naar de ontknoping van het verhaal. Een ontknoping die ik aan het eind van het boek niet zo had verwacht! Al met al weer een fijne thriller van de hand van Sterre Carron. Sterre heeft er wel voor gezorgd dat ze niet afhankelijk is van de hoofdpersoon Rani Diaz en dat ze ook goed verhalen kan vertellen met een andere dame in de hoofdrol. Ik hoop dat er een vervolg gaat komen waarin hoofdinspecteur Erin een hoofdrol heeft.
4,5 *
4,5 *