Floor heeft het door
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Floor heeft het door, geschreven door Joke van Lieshout, gelezen.
Het verhaal gaat over Floor. Floor is een levenslustig en nieuwsgierig meisje met de nodige vriendjes en vriendinnetjes. Ze ontdekt dat ze met haar overleden opa kan praten en dat ze een beschermengel heeft.
De tekeningen zijn vrolijk en een plezier om naar te kijken. Ze passen goed bij de verschillende thema’s die in het boek voorbij komen. De schrijfstijl is begrijpelijk, waarbij er geen moeilijke woorden voorbij komen en het is ingedeeld in overzichtelijke hoofstukken. Het boek kan goed gebruikt worden om voor te lezen aan jongere kinderen en te gebruiken om bepaalde onderwerpen zoals gevoelens van verdriet, rouw enzovoorts bespreekbaar te maken.
Ook bij mij stemde het boek soms nog tot nadenken over bepaalde zaken.
Ook bij mij stemde het boek soms nog tot nadenken over bepaalde zaken.