Iedereen houdt van Stitch

Niet te redden is het tweede deel van Het Pact geschreven door Yvonne van den Nieuwenhuizen.

Mira leek alles voor elkaar te hebben, afkomstig uit een rijke familie, talentvol als binnenhuisarchitect en verloofd met Mitch, een succesvolle zakenman. In deel 1 konden we lezen, dat ze een punt achter haar voorgenomen huwelijk zet. Als gevolg hiervan dwingt haar moeder haar om deel te nemen aan een groepstherapie voor gescheiden vrouwen en wil niemand in het dorp haar nog opdrachten geven. In een opwelling zegt ze ja op het voorstel om stage te lopen bij een beroemd interieursbedrijf in Amerika.

Ze logeert in het tweede huis van de eigenaar van het bedrijf en mag helpen bij de mooiste miljoenairsvilla's in te richten. Mooi toch allemaal? Nou niet helemaal. Een jaloerse collega en een buurman die vind dat hij haar moet redden, terwijl ze dat zelf kan, maken het allemaal een stuk minder rooskleurig. Vooral omdat de buurman een hond heeft en laat honden nou net datgene zijn, waar Mira als de dood voor is. Zou ze ooit om Stitch de hond, kunnen geven? Ik wel.

'Ik vervloek ene meneer Murphy om zijn wetten die elke shitshow in een nog veel groter strontspektakel weten te veranderen. '

Deze quote laat heel goed de luchtigheid van Yvonnes schrijfstijl zien. Het boek is doorspekt met dit soort uitspraken en ook wel kenmerkend voor Yvonnes boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Ze maken het lezen tot een feest. Ik vloog er dan ook doorheen en meestal met een grote glimlach. Wat op zich al een prestatie is, want ik ben niet snel aan het lachen te krijgen.

Niet alleen van de uitspraken, maar ook van het verhaal zelf heb ik genoten. Een leuke originele setting en personages die je al snel in je hart sluit. Vooral Stitch heeft een onvergetelijke indruk op mij gemaakt. Romantiek, spanning en humor wisselen zich in een prettig ritme af. Het is moeilijk om origineel te blijven in een feelgood, maar ik vind dat Yvonne er in is geslaagd om iets unieks neer te zetten.

Kortom Niet te redden is een lekkere feelgood, die vlot doorleest en met een unieke schrijfstijl en setting. Een aanrader wat mij betreft. Ik kijk dan ook met veel liefde uit naar het derde deel. Bedankt Yvonne voor het recensie exemplaar

Meer recensies van Het Boekenbijtje