Actuele sciencefiction

IdaL IdaL
2 mrt 2022

Maggie is thuis de middelste. Ze heeft een jonger broertje Trig en een oudere broer Jed. In het dorp van Maggie zijn de oudsten heel belangrijk en worden op handen gedragen. Zij krijgen veel aandacht, winnen alle wedstrijden en hoeven niet in huis te helpen. Maggie kan daar niet goed tegen en is jaloers. Als de oudsten 14 worden gaan ze voorgoed weg naar Kamp waar ze leren vechten in de stille oorlog. Buiten het dorp zijn de dwalers, waar ze absoluut geen contact mee mogen hebben. Ze zijn vies, gemeen en gevaarlijk. Ze weigeren ook om hun oudsten naar Kamp te sturen. Wanneer Maggie een dwaler-meisje tegenkomt op de begraafplaats van het dorp weet ze wat ze moet doen om het dorp te beschermen en om als middelste eindelijk eens in de spotlights te kunnen staan. Ik vond het een heel spannend verhaal met veel onverwachte plotwendingen. Ik dacht eerst dat het verhaal in een soort verleden speelt maar het blijkt juist in de toekomst te zijn waar veel dingen door tekorten weer als vroeger zijn. Heel goed vind ik hoe je meeleven met Maggie steeds weer verandert. Af en toe vindt je haar echt niet leuk, maar dan snap je het ook wel weer omdat ze van jongs af aan al met ideeën is geïndoctrineerd. Daarmee ook een heel actueel boek om over in gesprek te gaan in je klas. 10+

Meer recensies van IdaL