Timur is een blijmaker
Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld wat aangegeven wordt aan het begin van elk hoofdstuk. Timur hoor je het meest. Hij heeft het syndroom van Down en gaat wel naar een gewone basisschool. We volgen hem vanaf het begin van groep 8, een spannend jaar natuurlijk met de CITO-toets, schoolkamp, de musical en het idee dat de groep uit elkaar zal vallen na dit jaar. Timur zal in ieder geval naar een andere school gaan dan zijn beste vriend Jasper. De groep en de meester zijn helemaal op Timur ingespeeld, hij is de blijmaker van de klas. Deze idylle wordt verstoord door een nieuwe jongen in de klas: Jonas. Hij vindt Timur maar gek en irritant en is boos op alles en iedereen. In de hoofdstukken vanuit Jonas geschreven kom je er achter hoe dit zo gekomen is. Zal het Timur lukken om zelfs deze chagrijnige Jonas blij te maken? In de hoofdstukken vanuit Jasper lees je hoe de vriendschap met Timur zich ontwikkelt. Een feelgood verhaal staat er op de kaft. Inderdaad een beetje gladde Amerikaans aandoend happy end. Maar zeker fijn om voor te lezen vanaf groep 6.