Smaakt naar meer

IlsBerk IlsBerk
7 mrt 2021

De hoofdrol in Geheugenspel van Nina Verheij is weggelegd voor Emily. Emily, die werkzaam is als rechercheur, heeft te horen gekregen dat de verkeerde dader voor de dood van haar vader is veroordeeld. Emily gaat op onderzoek naar de daadwerkelijke dader van haar vader. Om te weten wat er rond die tijd, twintig jaar geleden, speelde moet ze samenwerken met haar vaders vroegere partner Paul. Haar relatie met Paul is verstoord door een noodlottige situatie anderhalf jaar geleden die veel impact had in beide levens.
Tijdens de zoektocht naar de daadwerkelijke dader, komt Emily in contact met veel mensen die een rol speelden in de tijd van de moord op haar vader. Alle personages blijken gaandeweg een verborgen agenda en waarheid te hebben. Emily heeft zich vastgebeten om de moordenaar te vinden en blijft zich vastbijten tot ze tot de harde waarheid omtrent de dood van haar vader komt.
Voor dit boek wisselt ze heden en verleden af. Het heden biedt inzicht in de zoektocht en keuzes die Emily maakt. In het verleden worden wij meegenomen naar de omstandigheden die ten tijde van de moord speelde. De verhaallijnen zijn vakkundig in elkaar gevlochten en leidt langzaam naar het antwoord op de vraag wie Emily’s vader vermoord heeft.
Geheugenspel is, na Fatale Keuzes, het tweede boek van Nina Verheij.
In het begin van het boek had ik wat tijd nodig om de verschillende verhaallijnen uit elkaar te houden, maar dit werd al snel duidelijk. Daarna werd ik volledig in het boek getrokken. De spanning is door het hele boek aanwezig. De hoofdstukken in het boek zijn kort en met ieder hoofdstuk komt de waarheid een stapje dichterbij.
Verheij heeft een prettige schrijfstijl en weet in treffende bewoordingen de personages uit de verf te laten komen.
Dit is het eerste boek dat ik van Nina Verheij heb gelezen en smaakt naar meer. Ze is een aanwinst in de wereld van het spannende boek.

Meer recensies van IlsBerk