Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Intrigerend tot de laatste bladzijde

IlsBerk 05 januari 2022
Komt niks van terecht van Alice Bakker is het eerste deel uit de serie H4C. Het verhaal wordt verteld vanuit twee personages: Marijn, de ik-persoon van het verhaal kennen, en Yara een klasgenote en vriendin van Marijn.

Marijn en Yara worden verliefd op elkaar als ze in 4 havo zitten. Hun relatie gaat met de nodige ups en downs van start. Als Yara zwanger is, zetten ze samen hun schouders eronder terwijl ze ook beide zoeken naar hun plek voor zichzelf en hun samen zijn.

In het boek weet Alice Bakker hier heel goed woorden aan te geven. In het boek leren we de worsteling kennen waar zowel Marijn als Yara mee te maken krijgen. Beide komen langzaam tot het besef dat de geboorte van hun kind grote impact op hun leven heeft. Ook in de periode van de zwangerschap blijkt de situatie alleszins makkelijk te zijn.

Doordat het boek hoofdzakelijk geschreven is vanuit Marijn, lezen we het verhaal vanuit het perspectief van een tienervader. Dit maakt dat het verhaal uniek in zijn soort is. De afwisseling met het perspectief van Yara, maakt dat het boek intrigerend is.

Al vanaf de eerste pagina greep het boek me en mede door de vlotte schrijfstijl van Alice Bakker leest het boek heel vlot.

Komt niks van terecht is een boek dat een goed beeld geeft wat er kan spelen bij tienerzwangerschappen. Door de opzet en de schrijfstijl is het een boek dat interessant en intrigerend is om te lezen.
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van IlsBerk

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.