Een heerlijk ontspannen verhaal

Ingrid Loef Ingrid Loef
28 mrt 2023

Ik mocht Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou) van Vivian van Leeuwen vooruit lezen. Hoewel zij al heel wat verhalen (in verschillende genres) heeft geschreven is dit voor mij de eerste kennismaking.

Het verhaal draait om Carlijn. Van jongs af aan heeft zij haar leven steeds uitgestippeld en binnen deze lijntjes geleefd. Nadat zij voor haar laatste tentamens gezakt is (wat later blijkt expres)., wil zij wel eens wat anders.
Ze besluit om alleen naar Rome te gaan. Om tot rust te komen. Rome betekent voor haar de stad waar ze kan genieten en niet gezien wordt.
Daar aangekomen voelt ze zich gelijk thuis en zittend op het terras valt haar oog op een fotograaf. Zijn blik valt ook op haar en zo maken ze op het terras kennis met elkaar. Hij beidt aan om haar als instagram fotograaf (Luca) het echte Rome te laten zien en dat dan met foto's voor haar vast te leggen. Een aanbod waar Carlijn graag op in gaat.. Dan blijkt ook haar kamer dubbel geboekt te zijn en biedt Luca aan dat ze bij hem kan overnachten. Carlijn geniet van haar avonturen in Rome en durft eindelijk de regels en het plannen los te laten.....

Een heerlijk verhaal om te lezen. Vanaf de eerste bladzijde zit je direct in het verhaal. Ik heb het dan ook in 1 ruk uitgelezen. Een echte aanrader voor anderen. Ik ga zeker vaker iets van Vivian van Leeuwen lezen.

Meer recensies van Ingrid Loef