Sinister maar intrigerend

Ingridje Ingridje
16 mrt 2022

Veertien jaar lang wordt Berlijn in de ban gehouden door de rode lintjes moordenaar. Op zekere avond wordt professor Walter Lesniak gearresteerd. Zijn dochter Ann is overtuigd van zijn onschuld en zal de onderste steen naar boven halen om zijn onschuld aan te tonen.

Een line-up van personages doorlopen het verhaal als eventuele verdachte in de moordzaken. Aangezien Ann zo overtuigd is van haar vaders onschuld ga je als lezer iedereen verdenken als moordenaar.
Het verhaal is sinister en kruipt onder je vel. De korte tussentijdse hoofdstukken die met Wij aangeduid zijn, laten je de gedachtegang van de moordenaar mee beleven.
Moord na moord en het antwoord ligt eigenlijk voor het grijpen maar door de omvang van het aantal slachtoffers en de wirwar in Anns hoofd kijkt ze er zelf over.

Een perfecte dag was het eerste boek van deze auteur dat ik las. Ze heeft een uitgesproken persoonlijke schrijfstijl waar je eerst aan moet wennen maar dat toch genoeg intrigeerd om het plot mee uit te zoeken. Verrassend tot op het einde.

Meer recensies van Ingridje