Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Adoptieverwerking

Ingridje 31 januari 2023
In het biografische werk Een verboden dochter uit India maken we als lezer de lichamelijke en geestelijke reis mee van Asha. Dochter van Indiase ouders maar omwille van de leefomstandigheden wordt Asha reeds van bij de geboorte ter adoptie aangeboden. Het Nederlandse koppel Dijkstra beslist Asha te adopteren.

De auteur beschrijft in haar boek het trauma van adoptie, de discriminatie, de verbondenheid die ze blijft voelen met haar biologische ouders, de terugkeer naar India en de bezinning van heel het proces rond adoptie. Niettegenstaande dat Asha in een warm gezin terechtkomt wil ze weten waar haar roots liggen en wordt hierin gesteund door haar adoptieouders. Terug in Delhi krijgt Asha een cultuurshock. India is nog steeds op het vlak van vrouwen een zwaar onderontwikkeld land en voor iemand die westers opgevoed is een hele aanpassing.

Korte hoofdstukken in een lijvig boek worden afgewisseld met gedichten en lyrics om het geheel zo luchtig mogelijk te houden. Desondanks de zwaar psychologische lijdensweg dat adoptiekinderen meedragen.

Rating: 3,5/5

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ingridje

Gesponsord

Het boomhuis in het bos van TJ Klune is door de Hebban Crew gekozen tot het Hebban Boek van de Maand in oktober. Een geweldig boek voor jong en oud!