Psychologische mindfuck

Ingridje Ingridje
21 mrt 2022

Vier random mensen, Vincent – Dex – Mara – Julia, krijgen een kaart toegestopt. Deze nodigt hen uit een spel te spelen waarbij de winnaar kans maakt om tien miljoen euro te winnen. Tijdens het spel moeten ze tien opdrachten uitvoeren, dewelke deze zijn zullen hen weldra bekend gemaakt worden.
Raadsels, testen, panic rooms, uitdagingen, angsten onder ogen zien, mysteries oplossen… je kan het niet zo gek bedenken of de auteur heeft het in een opdracht gestopt. Maar is het wel een spel? Zijn de vier spelers wel zo random gekozen als het spel laat uitschijnen? En zoals men weet… in ieder opgezet spel vind je ook een mol… of twee… of…

Wederom een prachtig afgewerkt boek van de Hamley-stal. Zowel cover als binnenwerk zijn zeer professioneel. Hoofdstukken worden voorafgegaan door een ruit, klaver, schoppen of hart. Deze zijn gelinkt aan de vier hoofdpersonages wat overzichtelijk en origineler is dan gewoon de namen te vermelden.
Het verhaal is grandioos opgezet, spanning alom. Als lezer probeer je te achterhalen wie achter het spel de touwtjes in handen heeft en wat het motief hiervoor is.
De spelers zijn aan elkaar gewaagd en ze komen voor enkele gruwelijke ontdekkingen te staan. Kort verwoord: topthriller mét massa’s mindfucks die leest als een hoge snelheidstrein! En eentje die voor mijn part verfilmd mag worden.

En voor de auteur… een staande ovatie!

Meer recensies van Ingridje