Waartoe obsessie kan lijden

Ingridje Ingridje
27 mrt 2022

Het boek start met iemand die op de trein zit en naar buiten staart. Tot de tegenoverliggende trein passeert en een klein meisje op een beslagen ruit de woorden “Help me” heeft geschreven. Na aangifte en een speurtocht brengt geen enkele vermissing duidelijkheid.
Dan volgen we het leven van Inez. In de steek gelaten door Joachim denkt ze dat ze eeuwig vrijgezel zal blijven. Tot ze Thomas ontmoet. Met deze man heeft ze het groot lot getrokken want hij heeft geen enkel geheim voor Inez en hun leven is letterlijk een open boek voor elkaar. Tot ze Thomas op een leugentje betrapt…

Help me is een psychologische thriller waarbij je er als lezer je aandacht moet bijhouden. De hoofdstukken verspringen in tijd en op deze wijze wordt het verhaal met de nodige spanning opgebouwd.
De auteur hanteert een vlotte en aangename schrijfwijze met niet al te veel personages om het geheel overzichtelijk te houden. Er is veel aandacht voor de psyche van de karakters waarbij je als lezer supernieuwsgierig wordt naar het einde.
Een aangename kennismaking waarbij ik hoop dat Elliot op dezelfde manier verdergaat als auteur.

Rating: 3,5/5

Meer recensies van Ingridje