Lees interactief mee

Ingridje Ingridje
5 mrt 2021

Crimibox en Kosmos Uitgevers presenteren Crimibook: een interactieve detective waarbij de lezer wordt uitgedaagd om, samen met de personages uit het boek, de moordenaar te ontmaskeren. Het verhaal bevat veel motieven, twee nalatige rechercheurs, één aandachtige wijkagente en jij als lezer, die haar helpt de dader te ontmaskeren. Hét perfecte boek voor echte speurneuzen!

Een kasteel op een immens domein, een afgesloten hondenhok waarin zowel de kasteelheer Rolf De Taey als één van zijn honden dood worden aangetroffen. Rolf is doodgebeten.
Bij nader onderzoek wordt vastgesteld dat de kasteelheer geen aangenaam persoon was en waar de wijkagent meermaals als bemiddelaar fungeerde tussen de kasteelheer en de rest van de omliggende bewoners. Dus iedereen heeft zo’n beetje een motief.

Door middel van het verhaal én de aangeboden qr-codes in het boek word je als lezer gepromoveerd tot agent XIII die samen met wijkagente Karen allerlei opdrachten moet oplossen. Deze, samengevoegd met het dossier dat de rechercheurs Willem en Mette opbouwen moeten de moord oplossen.

Waar je als doorgedreven lezer al tal van crimi’s hebt gelezen en samen hebt opgelost, krijg je met dit Crimibook echt het gevoel dat je als lezer mee helpt naar de oplossing. Een unieke leeservaring waar zowel het boek als het internetgebeuren je enkele leuke leesuren en/of -dagen oplevert.
Ik vond dit eerste crimibook een geslaagde kennismaking van een genre dat door velen zal gesmaakt worden. Deze keer een échte whodunit, maar dan een level hoger!

Meer recensies van Ingridje