Dikke aanrader

Ingridje Ingridje
8 mrt 2021

In het dorpje Hardegem woont Jack samen met zijn tante Holly. Zijn vader is steeds op reis voor zijn werk maar zijn beste vriend, Fidel, is er steeds voor hem.
In dit dorpje is er sinds korte tijd van alles aan de hand. Honden verdwijnen en de burgemeester vaardigt rare wetten uit.
Op een dag wordt Lobbes, Jacks hond, ontvoert door twee mannen in een zwart busje. Bij zijn zoektocht in de kelder ontmoet Jack het meisje Levantaro, kortweg Lev. Zij spreekt geen perfect Nederlands wat grappige situaties meebrengt.
En dan zijn er nog Werner Van Oberdorf en zijn geniepig etterzoontje Arthur die constant Jack en Fidel pest…

Lev behoort tot het GHG, het geheime hubbel genootschap van de Katomanen en ze woont op Katolomanika. Dit is in een andere dimensie, een andere tijd en ruimte. De Katomanen beschermen de aarde terwijl heer Skia Syfilis Ombre de Katomanen wil vernietigen.
Met een knipoog verwijst de auteur naar de klimaatproblemen, oorlogen en zelfs vreemde politici zoals Vlinders (Wilders).

Samen gaat het drietal, Jack, Lev en Fidel, op zoek naar het mysterie rond de verdwijning van de honden en het vreemde gedrag van de burgemeester. Maar wie is die Leipoo, de assistent van de burgemeester en zijn knokploeg ploerten? En dan zijn er nog de Katojagers die op zoek zijn naar Lev.

Spanning, mysterie en avontuur zijn volop aanwezig in het verhaal van Jack & Lev.
Vlot geschreven met oog voor detail, superspannend maar ook nog eens grappig. Met andere woorden schitterend verhaal met goede spanningsopbouw.
Zeer leuk gebracht, zeker door het taalgebruik van Lev dat verschrikkelijk kwakkelt (beetje zoals Samson van Gert spreekt). Maar kinderen gaan dit supergrappig vinden.
Of je nu 12 jaar bent of volwassen, De terugkeer van de Schaduwheer, laat je niet onberoerd.

Het enige waar ik in het begin problemen mee had was het lettertype en de grootte van het boek. Geen standaard paperbackformaat, wat het aantal pagina’s reduceerde tot toch nog wel een mooie 250 bladzijden vol avonturen.

En zelfs ik als volwassene kan niet wachten op het volgende deel van Jack & Lev.

Meer recensies van Ingridje