Hét kadoboek van 2021

Ingridje Ingridje
4 mrt 2021

Een onbekende uitgeverij, onbekende auteurs (voor mij althans) én een onbekende illustrator. Wel een interessante korte inhoud en een leuk getekende cover die mijn aandacht onmiddellijk trokken in een persbericht over het boek Rekenen voor je leven.
Een mix van een jeugdroman met een graphic novel, dit vermenigvuldigt met ontelbaar wiskundige vraagstukken was voor mij een totaal nieuw concept dat ik ook wou ervaren.

Groep 7 van de Rover Hoepsika school is een multicultureel groepje kinderen die samen met hun rekenjuf en -meester niet zo happig zijn op de standaard rekenlessen. Daarom besluiten ze om iedere leerling van de klas iedere week een rekenvraag op te laten stellen over iets dat in hun leven voorkomt. Beetje raar maar superorigineel.

Tijdens het verhaal kom je heel wat te weten over de leerlingen hun achtergrond, maar ook over thema’s die er momenteel spelen in de wereld. Klimaat, homofilie, genderfluïditeit, scheidingen, verlies, verliefdheid… noem maar op. Alle emoties komen aan bod. En met ieder verhaal smelt je hart een beetje meer voor elke student. Bij sommige breekt je hart een beetje, anderen laten je dan weer lachen.
Daartegenover staan de wiskundige vraagstukken afgebeeld als strips en… wel… hoe zal ik het zeggen… ik was met verstomming geslagen. Zó origineel! Zó interessant! Zó leerrijk!

Heb je een kind dat rekenen haat of heb je er eentje dat van rekenen houdt, KOOP DIT BOEK! Het is het beste kado dat je hen kan geven.
Zoals je merkt ben ik superenthousiast over dit werk dat zowel de auteurs als de illustrator tot leven hebben gebracht. En ik hoop dat ze ook zo’n oplossing vinden voor grammatica- of spellingsregels. TOPBOEK!!!

Rating: Dubbele 5+/5

Meer recensies van Ingridje