Korte verhalen die je laten nadenken
De auteur, Leo De Jong, heeft voor zijn bundel Tijdecho een hypnotiserende cover gekozen. Je houdt van optische illusies of niet. Ik word er draaierig van. Evenals met korte verhalen… niet mijn ding. Iedere keer probeer ik het opnieuw en iedere keer mis ik de essentie van een volledig verhaal. Maar niettemin herken ik wel auteurs die kunnen schrijven. En Leo De Jong kan dit wel degelijk.
Verhaal na verhaal verwerkt hij het thema tijd. Wat als… Had ik maar… Verhalen uit het verleden maar ook verhalen uit de toekomst nemen je iedere keer mee op een reis vol dromen of herinneringen. En waarbij ik me soms de vraag stelde: wat als we de tijd konden terugdraaien en de kennis meenemen die we hebben? Zouden we onze tijd dan anders besteden of indelen?
Korte verhalen die je beroeren of die vragen oproepen… maar steeds komt de echo van de tijd er in naar voor.
Tijdecho is een aanrader voor mensen die graag blijven namijmeren over hetgeen ze gelezen hebben en eventueel in discussie treden met andere lezers.