Advertentie

Blitz, een ruimtewezen, woonachtig op bol Nul ligt te slapen als zijn Spriet enorm begint te zoemen. Blijkbaar ontvangt zijn Spriet een signaal van iemand anders. Blitzi is verdwaald in de ruimte nadat ze door de gouden poort is geschoten, haar eigen sterrenstelsel Blitzem uit. Ze wil weer terug naar de poort, naar huis, maar komt terecht bij Blitz. Ze zijn van hetzelfde soort, maar toch woont Blitz niet in Blitzem. Hij is thuis op bol Nul met zijn vogelvriend Priet, maar ze willen Blitzi wel helpen zoeken naar de gouden poort. Ze krijgen hulp van Blitz' vrienden op andere planeten. Vodder met zijn vliegende auto en kar, Tak en zijn vrienden en van Rob en Moes op de aarde.

Een goed verhaal voor beginnende lezers, met een prettig lettertype. Juist een prettig lettertype dat ook voor kinderen met dyslexie goed leesbaar is. Leren lezen gaat goed met de fijne, korte zinnen. De grappige en speelse illustraties van Lars Deltrap maken het verhaal helemaal af. Zijn manier van illustreren is uniek: tekeningen met afbeeldingen van voorwerpen. Er hangt bijvoorbeeld een niet-getekend vogelhuisje in de boom en Priet neemt een niet-getekende knakworst mee onderweg.

En voor wie nu pas kennismaakt met de boeken van Blitz: er zijn eerder al vijf boeken over hem geschreven. Dit zesde deel is goed los te lezen.

Reacties op: Leuk zesde deel!

2
De gouden poort - Rian Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners