Niet alleen spicy & steamy in de keuken

Iris Windmeijer Iris Windmeijer
14 mrt 2022

Hou je van Masterchef Australia, maar mag het allemaal wel met wat meer Love Island? Kristen Proby heeft je gebeden gehoord: in het vijfde deel van de Fusion-serie Blijf bij mij volgen we topkok Mia. Voor een tv-programma moet ze samenwerken met Camden Sawyer, de grootste fout van haar leven.

Laten we eerlijk zijn, boeken als Blijf bij mij staan niet bekend om het enorm originele plot. Je verwacht steamy romantiek, en die zal je krijgen! Koken is Mia’s absolute passie en ze werkt keihard om haar restaurant Seduction tot een succes te maken. Dan komt Camden binnenlopen, en ze blijken samen een – nogal turbulente – geschiedenis te hebben. Maar het is meteen weer liefde op het eerste gezicht… Hoe zal dat nou lopen?! ‘Het was alsof ik een week in een woestijn had rondgezworven en zij [Mia] een glas water was.’- aldus Camden. Oké, er komen genoeg clichés voorbij in Blijf bij mij.

De chemie van vroeger is nog steeds aanwezig, maar ik vond het jammer dat er weinig diepgang zat in de vernieuwing van hun relatie. De laatste keer dat Mia en Camden elkaar zagen was nogal heftig, de break-up heeft z’n sporen nagelaten. Ik had graag gezien dat ze wat meer echt aan hun relatie zouden werken, in plaats van op oude voet door gaan. De chemie tussen Mia en Camden spat van de pagina’s: het is niet alleen spicy & steamy in de keuken.

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/blijf-bij-mij-fusion-5-kristen-proby/

Meer recensies van Iris Windmeijer