Leuk voor fans van het genre, vol leugens

Iris Windmeijer Iris Windmeijer
2 apr 2026

Wanneer heb jij voor het laatst een leugentje (om bestwil) verteld? In De oppas heeft Sloane het liegen tot een kunst verheven. Nadat ze bij haar vorige baan ontslagen is door haar leugens, werkt ze bij een nagelsalon. Maar als ze een knappe vader in het park tegenkomt en hem helpt met zijn dochter, kan ze het niet laten vertelt ze hem meteen leugens.

Langzaamaan raakt Sloane verstrikt in een web van leugens. Ze start als nanny voor de knappe vader, wordt vriendinnen met de moeder en gaat van leugen naar leugen. De oppas is echt een boek voor fans van De hulp van McFadden, waarin alle personages onbetrouwbaar zijn. Het is de vraag wie het méést onbetrouwbaar is. Ik werd in het verhaal gezogen en wilde vooral heel snel verder lezen.

Ongeveer halverwege het boek is er een plottwist, waardoor ik het boek nog leuker vond om te lezen. Want wat zijn de motieven van de vader en de moeder? Zij blijken ook allebei niet eerlijk te zijn. Dat is natuurlijk geen verrassing in dit soort boeken, maar de manier waarop het uitspeelt is vermakelijk en spannend.

De oppas is vermakelijk, spannend en houdt je op het puntje van je stoel. Voor fans van het genre niet heel verrassend, maar wel heel leuk.

Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/de-oppas-sophie-stava/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer