Chemie, community & found family maar soms wat over de top
City girl en literair agent Zoey was tijdelijk in Story Lake om haar vriendin Hazel te steunen. Maar het lijkt alsof ze hier voorlopig nog is, en Gage Bishop vindt dat helemaal niet erg...
Deze small town romance van Lucy Score speelt weer met tropes: forced proximity, opposites attract en (minder favoriet) de third act break-up. Met een verhaal over een literair agent, met een romance schrijfster als bijfiguur, kan het niet anders dan ter sprake komen.
De opposites attract Zoey en Gage zijn hélemaal niet elkaars type. Hij is op zoek naar de vrouw waarmee hij gaat trouwen, zij wil een leuke nacht. Hij heeft planningen, doet aan mealpreppen en heeft alles op orde. Zij is chaotisch, bijna blut, maar ook spontaan en altijd in voor een avontuur. Als het maar niet te maken heeft met het dorpsleven...
Gaandeweg leren Zoey en Gage elkaar beter kennen 🪩. 'Ik ben een literaire expert in chemie en jullie tweeën gaan voor een ontploffing zorgen' voorspelt Hazel. En dat klopt: de chemie straalt van de pagina's af. Door het duale perspectief lees je hoe ze elkaars karaktereigenschappen gaan waarderen. Hij brengt rust, zij haalt hem uit zijn comfort zone. Ze vullen elkaar perfect aan, maar zijn naar iets anders op zoek. Maar dan besluiten ze toch voor een one night stand te gaan, om de sluimerende spanning op te lossen. Dat zorgt natuurlijk voor alleen maar meer spanning! 🔥🌶️
'Chaos is haar tweede naam.' Zoey is wat chaotisch, iets waar ze mee worstelt. Ze is bang dat ze mensen te last is, maar Gage kan wel wat chaos gebruiken. Dan wordt duidelijk dat er niets mis is met Zoey: ze heeft gewoon ADHD en dat zorgt voor de chaos in haar hoofd en in haar leven. Deze ontdekking van ADHD zorgt voor een sterke karakterontwikkeling bij Zoey.
Op de achtergrond spelen andere verhalen: door de dorpscommunity leer je veel bijfiguren kennen, met fijne subplots. Van de rechtszaak tegen degene die Laura en Miller heeft aangereden, wat veel impact heeft op de Bishop familie, tot de tienerburgermeester van Story Lake. Zoey leert het gemeenschapsgevoel van het dorp waarderen, en community en found family zijn belangrijke thema's.
Soms is het verhaal wat over de top. Van de hele visuele hoofdstuknamen zoals 'een tapijtspijker in je reet' tot wat er allemaal gebeurd, tot zijn grootste verrassing/gebaar (wat ik écht niet zou waarderen). Gage speelt de over de top romantische held.
Mistakes were made is een fijne, soms wat over de top small town romance. Met de chemie (en smut) tussen Zoey en Gage kun je heerlijk wegzwijmelen!
Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/mistakes-were-made-lucy-score/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.